Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk pieczony w winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 4 szt (mięso)
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyzki
wino czerwone 750 ml (merlot)
woda 250 ml
cebula 2 szt
śliwki suszone 10-12 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk pieczony w winie

Mięso z uda indyka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wodą, dodajemy posiekane cebule, śliwki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Mięso wyciągamy, grillujemy. Sos przecedzamy, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 15.11.2015 21:14
pomysłowe danie
foczka-ks 14.11.2015 23:50
ładnie podane
joannaa24 14.11.2015 16:46
Pyszne danie ;)
IZABELA29 14.11.2015 10:56
wykwintne danie
Krzysztof15 14.11.2015 06:26
bardzo smaczny
bertpvd 14.11.2015 00:07
Pyszny indyk !
norweska20 13.11.2015 23:17
aromatyczne połączenie
Łukasz15 13.11.2015 21:17
Bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak