Indyk pieczony w cieście francuskim

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • pieczarki

    40 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • jaja

    2 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić. Mięso natrzeć kucharkiem i pieprzem, odstawić na godzinę. Posmarować mięso olejem, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec przez 30 minut. W międzyczasie posiekać pieczarki i cebule, poddusić na oleju. Przyprawić, dodać 1 jajo, wymieszać.
Rozmrożone ciasto rozwałkować, posmarować farszem, zawinąć nim mięso. Ciasto dokładnie zlepić, posmarować rozkłóconym jajem, ponownie piec prze 30 minut w temp. 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat