Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjski deser ryżowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 10 dag
śmietana 4 łyżki
mleko 1 szkl
cukier 4 łyżeczki
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
dżem 2 łyżki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjski deser ryżowy

Mleko wymieszać ze śmietaną, dodać ryż, cukier oraz kardamon i gotować na małym ogniu około pół godziny, często mieszając, aby ryż się nie przypalił. Gotowy ryż wyłożyć do pucharków. Dżem wymieszać z wodą i podgrzać. Tak przygotowanym dżemem polać ryż w pucharkach. Gotowy deser podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2014 23:57
Ale bym go zjadła.
JOANNA16 29.04.2014 18:25
pyszny deserek
ppaulina 28.04.2014 11:07
pyszny ten deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak