Indyjski chłodnik ze świeżego ogórka aromatyzowany świeżą miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżego ogórka

    200 g
  • mięty

    10 listków
  • sok z limonki

    1 szt
  • kefir

    250 ml
  • jogurt naturalny

    250 ml
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka obrać, przekroić na pól, wydrążyć pestki i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie zmiksować ogórka z jogurtem, kefirem oraz sokiem z limonki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki. Schłodzoną zupę podawać z listkiem świeżej mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AgaS10 01.02.2011 09:14
na gorące letnie dni super:)
Barbara55 21.06.2010 19:30
światowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat