Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjska zupa z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 4 szklanki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 mała
seler 1 plaster
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz do smaku
jogurt naturalny 1 szt
pestki dyni kilka sztuk
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjska zupa z dyni

Dynię obrać, zetrzeć na tarce. Warzywa obrać pokroić w kostkę. Zalać wodą tak, aby tylko przykryło warzywa. Gotować 1 godzinę. Zblendować. Dodać curry, imbir, paprykę, kurkumę oraz pieprz i sól do smaku. Zagotować. Można podawać z łyżką jogurtu naturalnego i pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 10.11.2016 16:20
pyszna kompozycja
Łukasz15 05.11.2016 19:51
Pyszna zupka
sezamek 05.11.2016 18:39
fajna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak