Indyjska zupa kokosowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

    1/2 szklanki
  • Kardamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • miód

    4 łyżki
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • Cynamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • mleko

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wrzuć masło i miód, rozpuść. Dodaj wiórki kokosowe i podsmażaj przez ok 4 minuty.
Dodaj kardamon,cynamon i gałkę muszkatołową,wymieszaj.
Dodaj oba mleka i sól. Gotuj przez około 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 08.08.2015 20:20
fajna zupa na deser ;)
Motorek 08.08.2015 06:17
ciekawe jak smakuje
Ewa Wojtaszko 08.08.2015 00:36
słodziutka :)
paulina2157 08.08.2015 00:05
ciekawa jestem smaku po składnikach wnioskuję że raczej słodka jest )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat