Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyjska sałatka z curry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż czerwony 150 g
ananas w puszce 1/2 op
papryka czerwona 1/2
kukurydza w puszce 1/2 op
rodzynki 1 garść
por (biała część) 1 szt
filet z kurczaka 1 szt
curry 1 łyżka
majonez 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: indyjska sałatka z curry

Ryż zalać wodą i ugotować, soląc dopiero pod koniec (czerwony ryż gotuje się dłużej niż biały). Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju przyprawiając solą, pieprzem i curry. Por posiekać, zalać wrzątkiem i po chwili odcedzić. Kukurydzę i ananasa odsączyć, ananasa pokroić, paprykę również. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z majonezem i doprawić jeśli trzeba. Odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 05.01.2016 22:09
ciekawy przepis, muszę spróbować
Dorota76 04.01.2016 19:16
warta wypróbowania
bietka 04.01.2016 15:43
smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak