indycze golonko z cebulą, kolendrą i limonką

indycze golonko z cebulą, kolendrą i limonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki indycze

    3 szt
  • limonki

    3 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    1/2 główki
  • kolendra mielona

    1,5 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • estragon

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do małej miseczki wlać sos sojowy, krem balsamiczny oraz wyciśnięty sok z 2 limonek. Dodać paprykę, kolendrę, estragon, pieprz. Wymieszać. Taką marynatą natrzeć umyte i osuszone mięso. Umieścić w naczyniu,obłożyć plastrami cebuli oraz limonki, przekroić główkę czosnku, która także należy umieścić przy mięsie, polać pozostałym sosem, owinąć szczelnie folią aluminiową i włożyć na całą noc do lodówki.

Na następny dzień mięso ponownie polać sosem osadzonym w naczyniu i piec w 180-200C aż mięso będzie kruche. Ostatnie 15-20min polecam piec z termoobiegiem. W trakcie pieczenia obracać mięso i polewać powstałym sosem.

Smacznego!


Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aannkaa82

20.08.2015 15:47
Bardzo apetyczne miesko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat