Imprezowe kanapeczki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2
  • szynka wędzona

    5 plastrów
  • ser kozi

  • ser żółty

  • ananas w puszce

    plastry
  • oliwki zielone

  • pomidory suszone Smak

  • boczek wędzony

    5 plastry
  • salami

    5 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na wstępnie dodam, że składniki oprócz ciasta są dowolne. Wszystko zależy od fantazji. Ja robiłem z wyżej wymienionych. Ciasto francuskie kroimy w kwadraciki (wtedy nie ma odpadu) lub odciskamy kółeczka. Na środek kładziemy kawałeczek ulubionej wędliny – salami, boczek lub szynka. Na to ser – kozi lub żółty. Na wierzch ulubiony dodatek: suszonego pomidora, kawałek ananasa lub/i oliwkę zieloną. Takie kanapeczki wkładamy do piekarnika i rumienimy. Robią się w kilkanaście minut. Podajemy ciepłe same lub polane sosem balsamicznym. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 15.12.2012 20:46
efektowne
hahanka 16.09.2012 11:41
już lecę do Ciebie na imprezę z kanapkami:)
Grażyna13 18.01.2012 10:49
Pyszne i pomysłowe :)
Marlena/Kinia 07.12.2011 10:27
wyglądają apetycznie, takie kolorowe.
Kopiko1983 30.11.2011 08:30
Jak skomentować takie cudeńka??? Dla mnie rewelacja! Gratuluję pomysłowości!
eli82 26.11.2011 19:16
super!
MAR3STA 25.11.2011 21:43
genialne!
smakowita 25.11.2011 21:40
fajne kanapeczki
aginaa 25.11.2011 20:09
pyszne
Katarzyna/kate1980 24.11.2011 20:20
śliczności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat