Imbirowy śliwkowiec

Imbirowy śliwkowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śliwki

    1/2 kg
  • imbir

    1/2 cm
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i jajami, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem- miksujemy -stopnniowo dodając mleko ,na gładką masę.
Śliwki kroimy według uznania, a następnie wrzucamy na rozgrzany na patelni miód- ścieramy do nich imbir i dusimy wszystko.
Do blaszki wlewamy połowę ciasta- nakładamy farsz śliwkowy i przykrywamy resztą ciasta.
Pieczemy około 45 minut w temperaturze 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rybciia

04.10.2013 11:50
dla mnie super :-)

ankaryba

09.06.2012 18:29
rewelacja!!!

Gosia20

14.04.2012 18:27
wygląda bardzo smacznie

Elżbieta17

05.04.2012 16:42
fantastyczne:)

Dorota37

26.03.2012 12:58
Ciekawy przepis

Zoso

04.12.2011 22:31
smaczne ciasto

Ewa111

19.09.2011 11:48
Ciekawa jestem ile Ty czasu spędzasz w kuchni ,twoje potrawy są takie apetyczne i pomysłwe

Iwona45

25.07.2011 16:16
extra

barbara11561

14.06.2011 17:08
Fantastyczne ciasto:)

Gosia32

16.05.2011 07:40
super;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat