Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
3 szt -
mąka
1 szklanka -
budyń waniliowy
1 szt -
cukier
3/4 szklanki -
masło
1/2 kostki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
śliwki
1/2 kg -
imbir
1/2 cm -
miód
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Imbirowy śliwkowiec
Śliwki kroimy według uznania, a następnie wrzucamy na rozgrzany na patelni miód- ścieramy do nich imbir i dusimy wszystko.
Do blaszki wlewamy połowę ciasta- nakładamy farsz śliwkowy i przykrywamy resztą ciasta.
Pieczemy około 45 minut w temperaturze 150 stopni.
Komentarze (25)
Załaduj więcej komentarzy (15)