Imbirowy mintaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    1 kg
  • cytryna

    2 sztuki
  • imbir

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • oliwa

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę z oliwek, odciśnięty sok z cytryn oraz imbir wymieszać. Mieszanką natrzeć ryby, odstawić na godzinę do lodówki. Oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat