Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowy grzaniec z miodem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo jasne 1/2 litra
Imbir mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
cynamon 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat kilka
miód 2 łyżki
cytryna plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowy grzaniec z miodem

Piwo przelewamy do rondla. Podgrzewamy (nie gotujemy!). Do piwa dodajemy przyprawy: imbir, cynamon, goździki. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miód i mieszamy, aby się rozpuścił. Mocno podgrzane piwo przelewamy do kufla. Dekorujemy plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.01.2014 12:59
aromatyczny i pachnący grzaniec
alaaa 19.11.2013 18:26
na rozgrzewkę w zimie najlepszy
kate.500 08.07.2013 08:09
pyszny grzaniec
Seba 21.06.2013 15:47
super picie
caralajna 08.06.2013 07:25
pyszne smaki
RenataZ-et 04.03.2013 22:35
super aromatyczny ten grzaniec :)
Cukiereczek13 21.02.2013 16:51
uwielbiam grzanca :) ale musi pachnieć i smakować mmm ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak