Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowe buraczki do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 4 szt.
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
Wywar: 1/2 szklanki/z buraków
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowe buraczki do obiadu

Wykonanie:
Buraki dokładnie oczyścić i ugotować. Z masła i mąki zrobić złocistą zasmażkę, dodać wywar z buraków, mielony imbir i mieszając gotować do zgęstnienia sosu. Ugotowane buraki obrać, pokroić w kostkę i dodać do sosu, doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem i solą i jeszcze chwilę podgotować. Podawać na ciepło do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 23.11.2016 17:05
Ciekawa jestem ich smaku
jagoda5913 23.11.2016 00:45
ciekawy pomysł
Łukasz15 22.11.2016 22:16
Pyszny przepis
kd045 22.11.2016 20:38
pyszności ! ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak