Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ikra śledzia po kaszubsku.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ikra ze sledzia 20 dag
masło 3 łyżki
cebula 1 szt
natka pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ikra śledzia po kaszubsku.

Naszego poczciwego śledzia trzeba wykorzystać maksymalnie. Można to zrobić bardzo smacznie.
Proponuję smażoną ikrę. Doskonała na ciepło z grzanką ,jak i na zimno, na chlebku z masłem.
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle.
Dodać obraną z błony ikrę i smażyć 2-3 min. Posypać pietruszką i zajadać z grzanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 02.03.2014 19:42
Moja mama też nam dawała ikrę i mlecz i dlatego to lubię.
Mniam 01.03.2014 16:16
Nigdy się u mnie w domu nie wyrzucało ikry ani mleczka, zjadaliśmy same. Wtedy nie wiedziałam, że można takie smaczne rzeczy z tego zrobić :)
idealme 01.03.2014 11:46
pyszotka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak