idealny biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • mąka przenna

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • prosze do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozdzielamy jajka.Białka ubić stopniowo dodając cukier na sztywną pianę ,żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia (użyć wysokiego naczynia bo szybko rośnie).Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąkę. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 min.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 18.01.2012 17:15
super
octo 18.12.2011 00:37
rzeczywiscie idealny na zdjeciu:)
IKrakowianka 16.11.2011 22:01
super
gusia1000 02.10.2011 15:30
Tak, to prawda, jest idealny.
Justyna/HerLife 02.09.2011 23:56
Chętnie wypróbuję =]
AgaS10 30.05.2011 14:08
dobry biszkopt to podstawa wielu smacznych ciast:)
tatiana2 27.05.2011 13:31
ja też wypróbuję, choć mam już jeden sprawdzony przepis :)
halina17 26.05.2011 12:03
wypróbuję przepis ten

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat