Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Idealna polewa do ciast nr 2

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 4 łyżka
kakao 4 czubate łyżeczka
masło 7 łyżka
woda 1 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Idealna polewa do ciast nr 2

Podgrzać 1 łyżkę wody z 4 łyżkami cukru pudru, a kiedy cukier się rozpuści dodać kakao, wymieszać, zdjąć z ognia, dodać 7 płaskich łyżek masła, wymieszać, lecz już nie wstawiać na ogień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.02.2014 21:32
Skorzystam z przepisu.
Katarzyna59 22.02.2014 10:20
smaczna polewa
patryska76 12.02.2014 11:33
Przepis warty wypróbowania ;-)
Pyszota 12.02.2014 10:10
super porada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak