Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hummus

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cieciorka 1 puszka
tahini 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
Kmin rzymski mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól,oliwka
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Hummus

Cieciorkę odcedzić. Czosnek drobno posiekać.
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.
Podawać oblany obficie z wierzchu oliwą.
Podajemy bruschettę, pitę krakersy i przeróżne warzywa, którymi nabieramy pastę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 04.10.2013 15:07
inspirujące danie
joanna__s 04.10.2013 13:07
Bardzo ciekawy przepis na pastę.
Patriszja
Patriszja 04.10.2013 09:03
smacznie wygklada
Renata9 04.10.2013 07:04
pyszny ten hummus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak