Hummus

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka

    1 puszka
  • tahini

    3 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól,oliwka

  • sok z cytryny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cieciorkę odcedzić. Czosnek drobno posiekać.
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.
Podawać oblany obficie z wierzchu oliwą.
Podajemy bruschettę, pitę krakersy i przeróżne warzywa, którymi nabieramy pastę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 04.10.2013 15:07
inspirujące danie
joanna__s 04.10.2013 13:07
Bardzo ciekawy przepis na pastę.
Patriszja 04.10.2013 09:03
smacznie wygklada
Renata9 04.10.2013 07:04
pyszny ten hummus

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat