Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot dogi z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka do hot-dogów 4 szt
pieczarki 250 g
masło 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana słodka 200 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Hot dogi z pieczarkami

Bułki wydrążamy i zapiekamy przez kilka minut w 180°C (najlepiej zapiec kilka minut przed ukończeniem sosu).

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy śmietanę, lubczyk , zmniejszamy płomień i dusimy bez przykrycia.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Sos wlewamy do bułek i podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.02.2017 08:56
wyglądają pysznie
Aleksandra/Olcia 04.02.2017 18:22
w domu robiliśmy takie ze zwykłej bułki a pieczarki były podsmażone z cebulką,mówiliśmy na nie pieczarkosy. uwielbiam!
anka1988 04.02.2017 16:01
fajne szybkie hod-dogi, bułki wyglądają na takie jakie lubię, chrupiące.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak