Hodujemy kiełki.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełki rzodkiewki

    1 łyżka
  • kiełki

    1 (kapusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jest okres zimowy i brakuje świeżych warzyw.Możemy wspomóc się jedząc kiełki samodzielnie wyhodowane.Są one źródłem najcenniejszych witamin,soli mineralnych i różnych składników wzmacniających.
Ja hoduję w specjalnym zestawie .Do jednego pudełka z perforacją nasypałam nasionka rzodkiewki,a do drugiego kapusty i przelewam wodą przynajmniej raz dziennie.Po 3 dniach mamy kiełki.Kiełki rzodkiewki(czerwone) są bardzo wyraziste w smaku,kapusty łagodne. To samo można zrobić wykorzystując szerokie szklane naczynie z gazą,pamiętamy to ze szkoły.Prosta kanapka z twarożkiem i kiełkami jest naprawdę smaczna i zdrowa,dobry dodatek do sałatek i dań obiadowych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Prts drive 13.03.2017 18:34
ale przecież to nie jest przepis !!!
romanrafal 30.09.2014 18:46
super kiełki bardzo lubię
agnieszka214 12.12.2013 08:42
tez sana hoduje i polecam
margaret 12.12.2013 08:21
kiełki są super
Bernadeta1 12.12.2013 00:31
muszę koniecznie wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat