Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
1,5 szklanki -
mąka
300 gram -
masło
150 gram -
sól
szczypta -
jajko
6 sztuk -
sok z cytryny
2 łyżki -
cukier puder
250 gram -
woda
2 (gorąca)
Przepis i sposób przygotowania Hiszpany - pączki hiszpańskie
Kroki postępowania


Ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej. Papier do pieczenia rozłożyć na stole, posmarować go olejem. Szprycą wycisnąć gniazdka o średnicy 6-7 cm i powycinać z papieru kwadraty.
Pączki smażyć w szerokim rondlu, na głębokim tłuszczu. Układać je papierem do góry, który po chwili ściągać. Smażyć 4-5 minut z każdej strony, w temperaturze ok 180 stopni. Usmażone pączki układać na papierze, do odsączenia. Ostudzić.


Komentarze (38)
Załaduj więcej komentarzy (28)