Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańskie mini pączki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl
mąka pszenna 20 dag
masło 10 dag
jajko 5 szt
sól 1 szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańskie mini pączki

Kroki postępowania

1
W garnku zagotowujemy wodę z masłem i solą.
Krok 1 - Hiszpańskie mini pączki foto
2
Do wrzącego płynu wsypujemy mąkę pszenną i mieszamy cały czas aby ciasto nie przywarło. Kiedy zacznie tworzyć kulę zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski miksera aby wystygło.
Krok 2 - Hiszpańskie mini pączki foto
3
Do wystudzonego ciasta dodajemy cały czas miksując po jednym jajku.
Krok 3 - Hiszpańskie mini pączki foto
4
Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskamy kółka na pociętym na kawałki papierze
Krok 4 - Hiszpańskie mini pączki foto
5
Smażymy ciastka na rozgrzanym oleju z każdej strony na złotobrązowy kolor.
Krok 5 - Hiszpańskie mini pączki foto
6
Usmażone pączki układamy na ręczniku papierowym aby ociekły z nadmiaru tłuszczu a następnie posypujemy cukrem pudrem
Krok 6 - Hiszpańskie mini pączki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 31.01.2017 09:09
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak