Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańskie Churros

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 g
cukier 2 łyżki
sól szczypta
mąka pszenna 200 g
jajko 2
olej do smażenia
cukier puder do posypania
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańskie Churros

Do wody dodajemy masło, cukier, sól, zagotowujemy do rozpuszczenia masła. Następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy drewniana łyżką, aż ciasto będzie jednolite i odchodzić od garnka. Masę ściągamy z ognia, dodajemy jedno jajko i dokładnie miksujemy. Dalej miksując dodajemy ostatnie jajko-masa musi być dość gęsta. Olej rozgrzewamy w garnku lub brytfance. Do rękawa cukierniczego wkładamy ciasto i wyciskamy średniej długości paski na mocno rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe układamy na ręczniku papierowym, aby wchłonęły tłuszcz. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 03.01.2015 17:56
pyszne sa na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak