hiszpańskie buciki

hiszpańskie buciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    60 g
  • sól do smaku

  • mąka pszenna

    150 g
  • woda

    5 łyżek
  • jajko

    4
  • brandy

    1 łyżeczka
  • cukier drobny

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania hiszpańskie buciki

zagotować w głębokim garnku masło, wodę i sól. energicznym ruchem wsypać całą mąkę i mieszać tak długo, az powstałą bryła ciasta będzie odstawała od dna. Garnek zdjąć zognia i wkręćić do cista 1 jajko. Lekko przestudzić, a nastepnie dodać stopniowo po 1 jajku i brandy. Ciasto utrzeć na gładka masę. Podgrzać olej do temp 170 stopni. szprycerką wyciskać gwiazdeczki bezpośrednio na olej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat