hiszpański omlet chlebowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    6 ząbków
  • chleb

    6 kromek
  • oliwa

    6 łyżek
  • ser gouda

    30 dkg
  • jajka

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obieramy i nacieramy nim kromki chleba z obu stron,kromki kroimy w kostkę i smażymy grzanki na chrupko.Ser kroimy w kostkę.Jajka ubijamy na pianę solimy i dodajemy ser.Masę wylewamy na grzanki i na małym ogniu doprowadzamy do ścięcia.Omlet zsuwamy na talerz odwracamy i ponownie dajemy na patelnie i smażymy z drugiej strony bardzo krótko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
calliope 14.05.2012 10:12
dla mnie rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat