Hiszpańska tortilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 szt
  • jajka

    6 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki, cebulę posiekać. Na rozgrzaną oliwę wrzucić ziemniaki i podsmażyć je na półmiękko, ale nie przyrumieniać. Dodać cebulę. Też ją podsmażyć. Jajka roztrzepać w miseczce dodać sól i pieprz. Jeśli ktos lubi może dodać starty ser, lub zioła zależnie od upodobań. Wlać na ziemniaki. Smażyć jak omlet. Do przewrócenia najlepiej użyć talerza, ale wymaga to dużej wprawy. Dosmażyć po drugiej stronie. Można podawać z sosami lub warzywami, można jeść na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 11.08.2011 15:06
bardzo lubię
jogobella231 05.03.2011 10:00
super
Jolanta40 15.02.2011 09:10
ciekawe
cukiereczek 30.01.2011 08:39
Bardzo fajny przepis
justyna111 25.09.2010 14:02
fajny przepis
iwa643 25.09.2010 13:43
super ,pycha
Lidia11 25.09.2010 12:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat