Herbatniki z kremem czekoladowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    300 g
  • mleko

    1 szkl + 2 łyżki
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • czekolada gorzka

    150 g
  • masło

    150 g
  • wiórki kokosowe

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3/4 szklanki mleka zagotowujemy a w reszcie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, gotujemy budyń często mieszając aby się nie przypalił i odstawiamy do przestygnięcia W garnku rozpuszczamy czekoladę z dwoma łyżkami mleka, często mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy na puch i dodajemy stopniowo zimny budyń i czekoladę. Miksujemy na gładką masę. Herbatniki ( 4 sztuki) przekładamy kremem czekoladowym, smarujemy boki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 25.06.2017 20:01
pomysłowe bardzo i smaczne :-)
cukiereczek 25.06.2017 15:21
Bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat