Herbatka z rumem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rum

    1 kieliszek
  • sok z cytryny

  • cytryna

    1 sztuka
  • cukier

    2 łyzki
  • cynamon

    1/4 łyżki
  • herbata

    2 lyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do imbryczka wsyp herbatę. Zalej gorącą woda. Chińską parz 5-7 minut, a indyjską 2-5 minut.

Przecedź i poczekaj aż napój troszkę przestygnie.

Wlej kieliszek rumu, dodaj cynamon, sok z cytryny i cukier. Wymieszaj.

Pij napój ciepły z plasterkiem cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat