Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata mrożona parzona na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
cytryna 1 szt
kostki lodu
cukier
herbata 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata mrożona parzona na zimno

Herbatę (czarną lu zieloną - ulubiony rodzaj) zlewamy chłodną wodą i wkładamy do lodówki na min 4h (najlepiej na całą noc). Cytrynę kroimy w plastry i mrozimy. Herbatę przecedzamy, dodajemy plasterki zamrożonej cytryny i kostki lodu (jeśli lubimy słodkie herbaty dodajemy cukier wg uznania)Wspaniale orzeźwia w czasie upałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.07.2013 21:22
Przez całe lato tak przygotowuję głównie zieloną herbatę - łatwo, bez kłopotu, no i sama się robi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak