Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburgery z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki z sezamem 4 szt
jajko 1 szt
mięso mielone 600 g
sałata czerwona 1 szt
kapusta pekińska 0.5 szt
kapusta czerwona 0.5 szt
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ogórki kiszone 4 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
papryka 1 szt
oliwa 7 łyżek
czosnek ząbki 1 szt
sól 0.5 łyżeczki
pieprz 0.5 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: hamburgery z kapustą

Kapustę i sałatę drobno poszatkować,włożyć do miski.Dodać ogórki pokrajane w plastry oraz porwaną na kawałki sałatę.Cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry.Z oliwy, pokrojonego cienko czosnku,soku z cytryny,soli i pieprzy przygotować sos.Mięso włożyć do miski,dodać drobno posiekaną cebulę,sól,pieprz,jajko,majeranek i bułkę tartą.Dobrze wymieszać,uformować płaskie hamburgery i smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.Bułkę rozkroić,podpiec na suchej patelni.Na bułkę nałożyć sałatkę z kapusty,ogórka i cebuli,a na wierzch położyć hamburgera,przykryć drugą połową bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak