hamburgery z grila

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

hamburgery

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyzki
  • mleko

    kilka łyżek

ziemniaczki

  • ziemniaki młode

    6 szt
  • oliwa

  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, przyprawami i bułką tartą nasączoną mlekiem. Formować płaskie kotlety i piec z obu stron na grilu posmarowanym oliwą, żeby się nie przykleiły
Ziemniaczki obrać pokroić w plastry lekko skropić oliwą i posypac porzyprawą .Wyłożyc na tackę i piec na grilu.Gdy już zmiękna wyłozyć na nie gotowe hamburgery

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 16.06.2014 21:10
500 g mięsa wołowo-wieprzowego to obok tych tekturowych kotletów nawet nie leżało....
Krzysztof15 04.06.2014 20:13
niech bedzie ze sklepowe ,własnorecznie robione
Bernadeta1 01.06.2014 23:11
super jedzonko
Wiesława1 26.05.2014 19:55
Wygladaja smakowicie...i te ziemniaczki...pycha
Konczi 26.05.2014 14:00
wyglądają jak sklepowe ....
dodi 26.05.2014 09:23
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat