Hamburgery domowe

Hamburgery domowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulki do hamburgerow

    4 sztuki
  • mięso mielone wołowe

    40 dag
  • sól do smaku

  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • Musztarda sarepska Prymat

    5 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ser żółty

    10 dag
  • papryka żółta

    5 dag
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • ogórek

    1 sztuka
  • ketchup pikantny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Hamburgery domowe

Bułki kroimy na pół, każdą stronę smarujemy musztardą i ketchupem, oraz posypujemy majerankiem.
Mięso mielone doprawiamy przyprawami Prymat: solą, pieprzem i uniwersalną kucharek. Dodajemy do niego bułkę tartą, jajko i formujemy cienkie kotlety, które podsmażamy obustronnie.
Kotlety wkładamy do bułek, nakładamy na nie pokrojoną drobno paprykę, cebulę, plaster ogórka i sera. Całość przykrywamy bułką. Wszystko podpiekamy w piekarniku w 180 stopniach kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

magduś83 03.12.2012 16:34
smaczne :)
edi 29.11.2012 18:33
wspaniałe:)
Kuchareczka2 29.10.2012 17:51
doskonałe
mirosława4 09.07.2012 18:39
aż chce się jeść :)
anja3107 24.12.2011 11:55
aż ślinka cieknie
daria899 16.11.2011 18:52
smakowicie wyglądają
Magdalena1110 03.10.2011 12:31
lubię
FAFIK 30.07.2011 15:27
Pycha!
ronald88 06.07.2011 14:20
super
Ania67 28.06.2011 08:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat