Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bulki do hamburgerow
4 sztuki -
mięso mielone wołowe
40 dag -
sól do smaku
-
Majeranek suszony Prymat
do smaku -
Musztarda sarepska Prymat
5 łyżek -
jajko
1 sztuka -
cebula biała
1 sztuka -
ser żółty
10 dag -
papryka żółta
5 dag -
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku -
ogórek
1 sztuka -
ketchup pikantny
5 łyżek
Przepis i sposób przygotowania Hamburgery domowe
Mięso mielone doprawiamy przyprawami Prymat: solą, pieprzem i uniwersalną kucharek. Dodajemy do niego bułkę tartą, jajko i formujemy cienkie kotlety, które podsmażamy obustronnie.
Kotlety wkładamy do bułek, nakładamy na nie pokrojoną drobno paprykę, cebulę, plaster ogórka i sera. Całość przykrywamy bułką. Wszystko podpiekamy w piekarniku w 180 stopniach kilka minut.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)