Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety z halibuta 0,5 kg
szpinak mrożony 30 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 4 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki

dodatkowo

ser feta
twaróg

Porada

danie w mojej wersji bardzo "odchudzone" rybę można usmażyć w panierce w płatków kukurydzianych a szpinak ułożyć obok.

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut ze szpinakiem

Filety z ryby umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem,doprawić solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju,w trakcie smażenia skropić sokiem z cytryny.
w między czasie rozmrożony szpinak podgrzewać w rondelku,dodając sól,pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

w naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę,na rybie szpinak.całość zapiekać w piekarniku 10 minut pod górną grzałką (180stopni)
podawać gorące(u mnie z ryżem)
dodatkowo do swojej porcji dałam kilka kostek chudego twarogu,a dla męża fetę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 01.06.2015 12:21
extra rybka
luna76 15.05.2015 15:35
bardzo apetyczna rybka :)
Asik32 15.05.2015 14:08
pysznie przyrządzona rybka:)
Gracer 15.05.2015 13:42
fajna propozycja na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak