Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut zapiekany z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z halibuta 60 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
masło miękkie 2 czubate łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
natka pietruszki 1 garść
cukinia 1/2 sztuki

Porada

Masło należy wcześniej wyjąć z lodówki, miękkie łatwiej wymieszać z przyprawami. Zamiast musztardy delikatesowej można dodać miodową, a natkę pietruszki zastąpić świeżym koperkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut zapiekany z cukinią

Kroki postępowania

1
Rybne filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć solą i pieprzem (użyłam kolorowego świeże zmielonego).
Krok 1 - Halibut zapiekany z cukinią foto
2
Natkę pietruszki posiekać, dodać do masła. Dodać też czosnek granulowany i musztardę, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Halibut zapiekany z cukinią foto
3
Przygotowaną pastą posmarować rybne filety.
Krok 3 - Halibut zapiekany z cukinią foto
4
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki razem ze skórką, ułożyć na rybie, docisnąć, lekko posolić.
Krok 4 - Halibut zapiekany z cukinią foto
5
Rybę piec w 190 stopniach przez ok. 25-30 minut (w zależności od grubości filetów).
Krok 5 - Halibut zapiekany z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.02.2017 13:14
ciekawa propozycja
Alex_M 15.10.2016 08:30
ale dobre :)
Mniam 25.09.2016 22:34
Przepysznie przygotowana ryba. Ale bym zjadła :)
benka 25.09.2016 20:24
Świetna rybka.
olkaaa 25.09.2016 20:14
kusząca propozycja
Motorek 25.09.2016 18:40
smaczna rybka
Bernadeta1 25.09.2016 17:41
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak