Gzika z rzodkiewką i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • półtłustego białego sera

    1 kostka
  • mleko

  • sól

  • rzodkiewka

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biały ser rozdusić łyżką, dodawać stopniowo mleka i łączyć je z serem do momentu, aż będzie miał odpowiednią konsystencję (nie może być ani wodnisty, ani nie może posiadać dużych grudek) - można także włożyć ser i wlać mleko do blendera lub miksera i zmiksować. Następnie dosolić do smaku. Pokroić rzodkiewkę w kosteczkę i posiekać szczypiorek. Dodać do gziki i wymieszać. Zamiast rzodkiewki i szczypiorku można także dodać np. świeży ogórek - także bardzo dobre :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ziabela 18.08.2011 10:55
pierwszy raz widzę taką potrawę... ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat