Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gzik poznański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc
majonez
sól do smaku
koperek
twaróg 1 (półtłusty)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gzik poznański

Do miski wrzucamy kostkę twarogu, pokrojony czosnek, kilka łyżek śmietany i trochę majonezu. Wszystkie składniki miksujemy, tak żeby uzyskać gęstą konsystencję. Jeśli dodamy za mało np śmietany to gzik będzie suchy. Na koniec dodajemy koperek i mieszamy (nie miksować!).

Można podawać jako dip np do ziemniaków lub karkówki z grilla.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak