Gyrosowe kąski z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    40 dag
  • przyprawa gyros

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana gęsta

    1 łyżka
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gyrosowe kąski z kurczaka foto
Fileta z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kaski. Obsypać przyprawą gyros.
Krok 2 - Gyrosowe kąski z kurczaka foto
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka moczyć w jajku, a następnie panierować w tartej bułce. Smażyć na patelni na oleju.
Krok 3 - Gyrosowe kąski z kurczaka foto
Majonez, śmietanę i ketchup wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Paski kurczaka podawać z przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 20.04.2014 14:12
już dawno nie robiłam
IZABELA29 03.03.2014 09:29
uwielbiamy je
Alex_M 03.03.2014 09:27
fajny pomysł :)
Anna169Hosz 29.01.2014 09:18
Smakowicie wyglądają!
Ada-Gaba 09.12.2013 07:33
smacznie doprawione danie
Katarzyna/kate1980 02.12.2013 18:08
świetny przepis
fotoviderek 29.11.2013 07:15
Takie przekąski to ja uwielbiam :)
Barbara13 28.11.2013 15:55
Fajne takie kąski :)
Milka100 28.11.2013 14:02
SUPER PRZEPIS!!!
nogawkuchni 28.11.2013 13:54
Bardzo lubię w ten sposób przyrządzoną pierś z kurczaka,pysznie wygląda, smakowicie doprawione jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat