Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 średnia
ciasto francuskie 1 opakowanie
przyprawa do gyrosa według uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić przyprawą do gyrosa, ostudzić.
Krok 1 - Gyros w cieście francuskim foto
2
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 15 mniejszych kwadratów, na każdym kłaść porcję kurczaka, sklejać "paczuszki" (najlepiej najpierw skleić rogi na przemian)
Krok 2 - Gyros w cieście francuskim foto
3
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut.
Krok 3 - Gyros w cieście francuskim foto
4
Serwować na ciepło lub zimno, według mnie lepsze są zimne.

Smacznego! :)
Krok 4 - Gyros w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.01.2014 15:18
ciekawy przepis
Alex_M 11.12.2013 12:20
fajna przekąska!
halina17 05.12.2013 11:29
Smaczny gyros w cieście francuskim.
Edith85 05.12.2013 09:09
Często używam w swojej kuchni ciasta francuskiego, ale tak jeszcze nie robiłam. Bardzo fajny pomysł.
sara1 05.12.2013 09:04
pomysłowo zrobione
AGNIESZKA144 05.12.2013 06:20
fajny pomysł
Marta11 04.12.2013 22:24
fajne polaczenie
Renataj 04.12.2013 21:36
Fajny pomył - jakaś odmiana.
idealme 04.12.2013 20:08
ale pięknie wygląda!
kasiaw 04.12.2013 20:04
na pewno spróbuję
sanielcia 04.12.2013 19:42
świetny pomysł :)
bhb8 04.12.2013 19:39
Na pewno dobrze smakuje :)
iwi 04.12.2013 19:37
Ciekawe rozwiązanie
cukiereczek 04.12.2013 19:05
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak