Gyros na obiad

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 kg
  • sałata lodowa

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    7 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • ketchup

    1/2 szkl
  • majonez

    1/2 szkl
  • przyprawa gyros

    do smaku
  • Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat

    do smaku
  • olej

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy w kostkę posypujemy przyprawami wlewamy trzy łyzki oleju - dobrze mieszamy i odstawiamy na 8 godz do lodówki. Po 8 godz wyjmujemy mięso podsmażamy na małej ilości oleju na rumiany kolor. Sałatę rwiemy na małe kawałki, ogórka i pomidorki w plasterki a cebulę w kostkę. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę , sałatkę mieszamy. W misce lub kubku mieszamy ketchup z majonezem. W misce układamy warstwami najpierw sałatkę i polewamy ją sosem , następnie znowu sałatkę i polewamy sosem.
SMACZNEGO !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 20.12.2012 22:06
dla mnie bomba
olkaaa 21.09.2012 12:07
bardzo lubię
Ewelina47 01.09.2012 21:04
takie coś bym zjadła bardzo chętnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat