Gwiazdki cynamonowo-miodowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • masło

    15 dag
  • żółtka

    3 szt
  • miód

    4 łyżki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, masło, miód, cukier waniliowy i cynamon. Posiekać wszystko nożem i szybko zagnieść gładkie ciasto. Włożyć je na 30 minut do lodówki.
Rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać swoje ulubione wzory lub gwiazdy. Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Zimne ciasteczka ozdobić różowym lukrem i obsypać posypką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat