Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gwiazdeczki z makiem i bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 1 szklanka
mleko 2 szklanki
miód 4 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
orzechy 1/2 szklanki
olejek rumowy
makaron gwiazdki 1 opakowanie
masło 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gwiazdeczki z makiem i bakaliami

Makron gwiazdki gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy . Mak płuczemy zalewamy mlekiem gotujemy na małym ogniu ok 20 min. Następnie gasimy ogień i zostawiamy aż ostygnie - odcedzamy i mielimy przez maszynkę. Rodzynki i orzechy zalewamy wrzątkiem . Po ok 10 min bakalie odcedzamy . W garneczku podgrzewamy zmielony mak dodajemy masło miód ,bakalie . Taką masę dodajemy do makaronu mieszamy i perfumujemy olejkiem rumowym . Podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 25.12.2012 21:42
superowe
Katarzyna/kate1980 25.12.2012 21:42
superowe
Monika58 25.12.2012 19:32
super
angelika14 25.12.2012 18:22
ciekawa potrwa, u mnie się w domu jej nigdy nie robiło
iwa643 25.12.2012 15:53
Pyszny deser i potrawa wigilijna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak