Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ze schabu
Gulasz ze schabu może być kruchy, miękki i aromatyczny. Wystarczy kierować się dobrym przepisem. Warto użyć dobrze skomponowanej przyprawy, która zastąpi wszystkie inne. Wtedy gotowanie gulaszu ze schabu czy każdego innego jest bardzo proste.
1. Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą do gulaszu.
2. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć mięso i smażyć do zrumienienia, następnie cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa, smażyć jeszcze chwilkę. Wlać szklankę wody i dusić do miękkości mięsa, co jakiś czas podlewając wodą.
3. Gdy mięso będzie miękkie, zagęścić sos wodą rozmieszaną z mąką (połącz mąkę z wodą i wlej do gulaszu, zamieszaj), doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.