Gulasz z zielonych warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    100 g
  • szpinak liście

    100 g
  • bób

    100 g
  • fasolka szparagowa zielona

    100 g
  • cukinia

    100 g
  • bakłażan

    80 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    do smażenia
  • kasza jaglana

    100 g
  • zielona papryka

    1
  • rukola

  • oliwki

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zieloną paprykę przekrajamy na pół, następnie układamy ją na papierze do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. wszystkie warzywa myjemy i kroimy w słupki. Następnie przesmażamy je na oliwie, aż będą miękkie. Kasze jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do gulaszu dodajemy listki oregano, doprawiamy do smaku. Gulasz podajemy z kaszą jaglaną, na upieczonej papryce i rukolą. Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 24.02.2013 20:54
przyznam że spodobał mi się Twój pomysł na to danie :) i widziałam szaleństwo na blogu no cudnie !
Gracer 24.02.2013 20:46
zdrowo podane
Kasnaj 24.02.2013 20:32
fajnie podane
adelajda 24.02.2013 19:38
propozycja dość nie typowa ale na pewno smaczna !
Beatris 24.02.2013 19:33
Gulasz bez mięsa... Ciekawy przepis. Bardzo apetycznie wygląda na zdjęciu.
eMMe 24.02.2013 19:06
ciekawa propozycja:)
alaaa 24.02.2013 19:05
ale pyszności nam zrobiłaś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat