Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

gulasz z zająca

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zając
1 sztuka
cebula
3 sztuki
sok pomidorowy
szklanka
Goździki całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat
woda
1/2 l
czosnek
3 zabki
oliwa
1/4 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z zająca

. Kawałki zająca włożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanny ze szczelnym przykryciem.Pozostałymi składnikami polać zająca.Wstawić do nagrzanego piekarnika (150o C) i piec pod przykryciem przez kilka godzin (czym dłużej zając się piecze tym smaczniejszy), kilkakrotnie zamieszać. W razie potrzeby dolać 1/4 szklanki wody. Sos przetrzeć przez sito.Kawałki mięsa ułożyć na gorącym, półmisku, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak