gulasz z zająca

gulasz z zająca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zając

    1 sztuka
  • cebula

    3 sztuki
  • sok pomidorowy

    szklanka
  • Goździki całe Prymat

    2 szt
  • woda

    1/2 l
  • czosnek

    3 zabki
  • oliwa

    1/4 szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania gulasz z zająca

. Kawałki zająca włożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanny ze szczelnym przykryciem.Pozostałymi składnikami polać zająca.Wstawić do nagrzanego piekarnika (150o C) i piec pod przykryciem przez kilka godzin (czym dłużej zając się piecze tym smaczniejszy), kilkakrotnie zamieszać. W razie potrzeby dolać 1/4 szklanki wody. Sos przetrzeć przez sito.Kawałki mięsa ułożyć na gorącym, półmisku, polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat