gulasz z zająca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zając

    1 sztuka
  • cebula

    3 sztuki
  • sok pomidorowy

    szklanka
  • Goździki całe Prymat

    2 szt
  • woda

    1/2 l
  • czosnek

    3 zabki
  • oliwa

    1/4 szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

. Kawałki zająca włożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanny ze szczelnym przykryciem.Pozostałymi składnikami polać zająca.Wstawić do nagrzanego piekarnika (150o C) i piec pod przykryciem przez kilka godzin (czym dłużej zając się piecze tym smaczniejszy), kilkakrotnie zamieszać. W razie potrzeby dolać 1/4 szklanki wody. Sos przetrzeć przez sito.Kawałki mięsa ułożyć na gorącym, półmisku, polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat