Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z worka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gulaszowe wieprzowe 1 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pieczarki 1/2 kg
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
ogórki kiszone 3 szt
cebula 1 szt
bukiet smaku
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z worka

Kroki postępowania

1
Czyścimy pieczarki i kroimy według uznania, cebulę kroimy w półkrążki, paprykę czyścimy i kroimy w większą kostkę, ogórki kiszone natomiast kroimy w plastry. Mięso gulaszowe przyprawiamy Bukietem Smaku i mieszamy z pokrojonymi warzywami.
Krok 1 - Gulasz z worka foto
2
Wszystko wrzucamy do woreczka, który wkładamy na blaszkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.
Krok 2 - Gulasz z worka foto
3
Gotowe przekładamy do żaroodpornego naczynia. Podajemy z kaszą gryczaną, ryżem lub ziemniakami.
Krok 3 - Gulasz z worka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 29.07.2013 21:33
robię podobnie :) prosty i czysty sposób :)
joanna30 29.07.2013 21:11
Jeszcze takiego nie robiłam, muszę wypróbować :)
jasiek 29.07.2013 21:05
tez robię, super soczysty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak