Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    50 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • pepryka zielona

    1
  • cebula

    1 duża
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto
Wołowine umyc, pokroic na paski
Krok 2 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto
Na patelnii rozgrzac olej, wrzucic wołowinę i smażyc do odparowania wody. Dodac pokrojoną w krążki cebulę i dusić do miękkości mięsa.
Krok 3 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto
Dodac pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostke paprykę. Wlać szklanke wody i dusic 10 minut. Doprawic do smaku sola i pieprzem
Krok 4 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto
Gulasz zagęścic maką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 20.10.2013 08:16
bardzo smaczna propozycja
Dorota59 21.11.2011 15:15
aż chce mi się jeść
Jarlin 20.11.2011 09:52
A jaki to kawałek wołowiny, że taki jasny ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat