Gulasz z wołowiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miękkie mięso wołowe

    60 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • cytryna

    1/4 szt
  • śmietana

    8 łyżek
  • olej

    3 łyżki
  • słodka papryka Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • rosół z kury Kucharek

    3/4 szklanki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • wino czerwone wytrawne

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osączyć, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę zarumienić na oleju pozostałym po mięsie, oprószyć papryką, wlać bulion i wino. Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany) i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu uzyskania miękkości mięsa. Dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać i podawać z kaszą jęczmienna, ugotowaną na sypko oraz z surówką sezonową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 28.10.2011 08:01
super
magical66 06.05.2011 22:19
polecam- bardzo dobre
Adamorek 22.04.2011 14:16
pyszne
Jaheira11 22.02.2011 11:37
pyszności:)
berys18 04.02.2011 07:25
uwielbiam wołowinę
Tika4444 24.01.2011 08:37
gulasz z wołowiny zawsze jest pyszny
szajba2 20.01.2011 14:41
dobry gulasz nie jest zły
Babciagramolka 23.12.2010 21:28
Dobry gulasz to po prostu dobre danie
rakow2 09.10.2010 18:36
gulasz dobra rzecz
Barbara55 03.09.2010 18:05
coś konkretnego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat