gulasz z wieprzowego serca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serce wieprzowe

    1 szt.
  • włoszczyzna

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • cebula

    1 szt.
  • margaryna

  • chrzan ze słoika

    2 łyżeczki
  • majeranek

  • pieprz

  • woda

  • mąka pszenna

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gulasz z wieprzowego serca foto
serce gotuję w wodzie w raz z włoszczyzną (marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki i selera) i łyżeczką kucharka
Krok 2 - gulasz z wieprzowego serca foto
Gdy już jest prawie miękkie wyjmuję z wywaru, studzę i kroję w kostkę. Następnie podsmażam na margarynie z cebulką.
Krok 3 - gulasz z wieprzowego serca foto
Gdy cebulka sie zrumieni podlewam wywarem w którym się gotowało serce i duszę do miękkości pod przykryciem. Przyprawiam jeszcze warzywną przyprawą, pieprzem i majerankiem do smaku oraz dodaję chrzan.
Krok 4 - gulasz z wieprzowego serca foto
Na koniec zaciągam mąką rozmieszaną z wodą. Zagotowuję
Krok 5 - gulasz z wieprzowego serca foto
Podaję z kaszą lub ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 05.01.2015 12:45
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat