Gulasz z wątróbki wieprzowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    50 dag (wątróbka wieprzowa)
  • marchewki

    2 duże
  • cebula

    3
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z wątróbki wieprzowej  foto
Wątróbkę myjemy osuszamy , następnie kroimy na mniejsze kawałki .
Krok 2 - Gulasz z wątróbki wieprzowej  foto
Następnie pokrojone kawałki wątróbki obtaczamy w mące (nie solimy )całość mocno wysmażone .
Krok 3 - Gulasz z wątróbki wieprzowej  foto
Cebule obieramy i kroimy w kostkę lekko podsmażamy .
Krok 4 - Gulasz z wątróbki wieprzowej  foto
Marchewki zetrzeć na tarce . Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak żeby całość była przykryta. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy około 45 minut . Na sam koniec dodajemy przyprawę kucharek , dodajemy pieprz , sól dusimy aż powstanie sos i zgęstnieje .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 13.06.2015 09:49
z chęcią bym spróbowała, wygląda bardzo smacznie
Franciszek 12.06.2015 23:56
Uwielbiam takie danie
Mietek z20 12.06.2015 21:49
Ciekawy przepis , smacznie obiadek
Damiano 12.06.2015 21:26
Smaczny obiadek
gosia1988 12.06.2015 20:44
takie dania lubię
Róża1 12.06.2015 20:16
wspaniały gulasz !!!!!!!!!!!!!!
Joannasz3190 12.06.2015 19:50
Ciekawe danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat