Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki i pieczarek

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa
250 g
pieczarki
400 g
cebula
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz kolorowy
do smaku
śmietana
pół szklanki
natka pietruszki
1 łyżka
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki i pieczarek

Wątrobę płuczemy i kroimy w sredniej wielkości cienkie kawałki.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry.Cebulę obieramy i kroimy w pióra.Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy wątrobę,gdy lekko się podsmaży dodajemy cebulę z pieczarkami.Smażymy razem,po czym wlewamy szklankę wody ,doprawiamy solą i pieprzem,przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut.Wlewamy smietane wymieszaną z łyżką mąki.Dokładnie mieszzamy i wsypujemy natke pietruszki.Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 16.05.2011 20:57
Ekstra
Margo1 12.05.2011 13:45
znakomity gulasz
Olaa 27.04.2011 20:17
fajny przepis
pioge7 25.04.2011 21:09
lubię to :P
Agnieszka_B 10.04.2011 12:10
Zgadzam się - super obiadowa propozycja:)
cukiereczek 07.04.2011 08:40
Na obiad super
Nina7 04.04.2011 11:22
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak