Gulasz z wątróbki i pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    250 g
  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • śmietana

    pół szklanki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę płuczemy i kroimy w sredniej wielkości cienkie kawałki.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry.Cebulę obieramy i kroimy w pióra.Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy wątrobę,gdy lekko się podsmaży dodajemy cebulę z pieczarkami.Smażymy razem,po czym wlewamy szklankę wody ,doprawiamy solą i pieprzem,przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut.Wlewamy smietane wymieszaną z łyżką mąki.Dokładnie mieszzamy i wsypujemy natke pietruszki.Podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiax18 16.05.2011 20:57
Ekstra
Margo1 12.05.2011 13:45
znakomity gulasz
Olaa 27.04.2011 20:17
fajny przepis
pioge7 25.04.2011 21:09
lubię to :P
Agnieszka_B 10.04.2011 12:10
Zgadzam się - super obiadowa propozycja:)
cukiereczek 07.04.2011 08:40
Na obiad super
Nina7 04.04.2011 11:22
super przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat