Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
seler 1 sztuka (mały)
papryka czerwona 1 sztuka
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
chili Prymat
mąka
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
cząber

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzywami

Wieprzowinę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę, paprykę, marchew oraz seler. Podlać wodą, tak aby przykryć składniki. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, paprykę słodką, szczyptę chili, cząber, pieprz i sól. Dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Pod koniec duszenia zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.01.2015 10:20
bardzo lubie
Wafelek2601 04.01.2015 09:45
Bardzo apetyczny
Ewelina1991 04.01.2015 09:40
pyszny gulasz
Konczi 04.01.2015 09:38
bardzo lubię takie gulasze, pysznie wygląda :)
Adamorek 04.01.2015 00:52
dobry z kaszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak